Ιταλικό φαρμακευτικό ξύλινο δοχείο “Laminaria digitata massiccia” (τέλη 19ου- αρχές 20ού αιώνα)

Ξύλινο κουτί για φαρμακευτικό σκεύασμα κατασκευασμένο στην Ιταλία, με την ονομασία “Laminaria digitata massiccia”, το οποίο χρονολογείται στα τέλη 19ου έως αρχές 20ού αιώνα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν διατίθεται με προκαθορισμένη τιμή.

Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να υποβάλουν τη δική τους πρόταση αγοράς.

Εφόσον η προσφορά σας ανταποκρίνεται στην αξία του προϊόντος, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τα επόμενα βήματα.

Κωδικός προϊόντος: A27-5 Κατηγορίες: , , , , Ετικέτες: , ,
Περιγραφή

Ξύλινο κουτί για φαρμακευτικό σκεύασμα κατασκευασμένο στην Ιταλία. Φέρει την ονομασία “Laminaria digitata massiccia”. Το “Laminaria digitata” αφορά ένα μεγάλο καφέ φύκι (Kelp) που ευδοκιμεί στον Βόρειο Ατλαντικό. Στα ιταλικά, η λέξη “massiccia” σημαίνει συμπαγής, μαζική ή παχιά. Στο πλαίσιο της παλιάς φαρμακευτικής και ιατρικής ορολογίας, ο όρος αυτός χρησιμοποιούνταν για να περιγράψει τα συμπαγή/χονδρά στελέχη (Solid Laminaria Tents) του φυκιού. Επιπλέον αναγράφεται η συντομογραφία “1 Dz.” που αντιστοιχεί σε “1 Dozen” (1 Δωδεκάδα / 12 τεμάχια).

Οι γιατροί και οι μαιευτήρες του 19ου αιώνα επέλεγαν το είδος της λαμινάριας ανάλογα με την επέμβαση. Ενδεικτικά, η Laminaria Massiccia (Συμπαγής) χρησιμοποιούνταν όταν χρειαζόταν μεγάλη και ισχυρή μηχανική πίεση για τη διαστολή του τραχήλου της μήτρας (π.χ. σε προχωρημένη πρόκληση τοκετού ή σε περιπτώσεις όπου ο τράχηλος παρουσίαζε μεγάλη αντίσταση). Λόγω του πάχους και της συμπαγούς δομής της, μπορούσε να απορροφήσει τεράστια ποσότητα υγρασίας και να διογκωθεί εξαιρετικά. 
Το κουτί έχει ύψος 8 cm και διάμετρο 3 cm.