Συλλεκτική πίπα καπνού, σκαλιστή “Amadeus” Made in Greece (χειροποίητη/ αχρησιμοποίητη)

175.00

Συλλεκτική, χειροποίητη, κυρτή πίπα καπνού από ξύλο ρείκι, αχρησιμοποίητη, από την Ελληνική εταιρεία “Amadeus”. Διαθέτει ανάγλυφο μπολ και ιδιαίτερο ακρυλικό επιστόμιο.

Κωδικός προϊόντος: 4B6-3/K Κατηγορίες: , Ετικέτες: ,
Περιγραφή

Συλλεκτική, χειροποίητη, κυρτή πίπα καπνού από ξύλο ρείκι, αχρησιμοποίητη, από την Ελληνική εταιρεία “Amadeus”. Διαθέτει βαθύ κοκκινωπό-καφέ χρώμα. Το επάνω μέρος (χείλος) είναι λείο και γυαλιστερό, ενώ το υπόλοιπο σώμα έχει ανάγλυφη, άγρια υφή (rusticated) που διευκολύνει το κράτημα και βοηθά στην ψύξη του καπνού. Στο σημείο ένωσης του στελέχους με το επιστόμιο υπάρχει ένας φαρδύς, γυαλιστερός ορειχάλκινος δακτύλιος που προσθέτει κομψότητα και ενισχύει τη δομή. Το επιστόμιο είναι κατασκευασμένο από ημιδιάφανο ακρυλικό υλικό με κυματιστά σχέδια σε καφέ και μελί αποχρώσεις, τα οποία μιμούνται την όψη ταρταρούγας (καβούκι χελώνας). Στο πλάι φέρει την επιγραφή “Amadeus” Handmade in Greece.

Οι πίπες καπνού Amadeus είναι ιστορικές, χειροποίητες ελληνικές πίπες από την Αχαΐα (παραγωγή από τη δεκαετία του ’70), κατασκευασμένες από εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό ρείκι. Γνωστές για την ανθεκτικότητα και την καλή ποιότητα καπνίσματος. Κατασκευάζονταν στην Αχαΐα από την εταιρεία «Αχαϊκή Amadeus» (Achaiki-Amadeus S.A.), με παράδοση τριών γενεών.

Μήκος: 15 cm

Ύψος: 4,5 cm

Σπάνια